Policie obvinila matku z Berouna z týrání

Beroun - Policie obvinila matku dvou dětí z Berouna z týrání svěřené osoby. Hrozí jí až tři roky vězení. Policie ji podezřívá, že dvouletému chlapci a jeho šestileté sestře ukládala tělesné i psychické tresty. Devětadvacetiletou ženu vyšetřují na svobodě. Děti už jsou v Dětském domově v Kladně.

Policisté našli v bytě tříletého chlapce, který měl obojek na krku a byl přivázaný k dětské postýlce. Spolu s ním tam byla i jeho sestra, která se ale mohla volně pohybovat. Obě děti měly na těle podlitiny, podle mluvčí berounské policie se však zatím nepotvrdila souvislost s týráním.

Otce obou dětí, který je cizinec, kriminalisté neobvinili. Byl vyslechnut pouze jako svědek. Policie se nedomnívá, že by se na týrání podílel. V bytě se prý totiž moc nezdržoval.

Policie zatím neví, proč matka děti přivazovala 

Na možné týrání dětí ve čtvrtek upozornila sousedka, která o tom
informovala dětskou lékařku. Díky ní se o případu dozvěděli policisté i
pracovníci odboru péče o dítě. Matka byla ve špatném psychickém stavu, proto se o obvinění rozhodlo až dnes.

Z jejího výslechu nevyplynulo, že by šlo o pravidelné týrání. Není ani
známo, proč žena chlapce poutala. Policie totiž vyloučila, že by matčino chování mohlo být motivováno pedofilními či sadomasochistickými sklony, a vyvrátila i počáteční informace médií, podle nichž matka děti při trýznění nahrávala na kameru.

Rodinu už dříve navštěvovali sociální pracovníci, žádné podezření ale
nepojali. Policie teď chce jejich postup prověřit. Děti ještě vyslechnuty nebyly.

Vydáno pod