Policisté dopadli recidivistu, který přepadával důchodkyně

Praha / Frýdek-Místek - Zvlášť nebezpečného recidivistu vypátrali policisté ve Frýdku-Místku. Údajně přepadl desítky důchodkyň, kradl jim kabelky a tašky s nákupem. Na soud čeká ve vazbě, mladého muže totiž mezitím v Praze zatkli kvůli přepadení další důchodkyně. Násilí se měl dopouštět v době, kdy byl v podmínce. Teď mu hrozí až deset let.

Paní Marii, která je také jednou z přepadených důchodkyň, je 72 let. Ve svém věku  zažila takovou situaci poprvé. Čekala na zastávce, až přijede její autobus a náhle měla pocit, že jí někdo bere tašku. Podle paní Marie to nejdříve vypadalo na žert, posléze zjistila, že škůdce to myslí vážně. Bránila se a svou kabelku nechtěla násilníkovi jen tak dát: „Povalil mne na zem, snažila jsem se držet tašku, ale byl silnější a navíc surovější.“ Po incidentu byla paní Marie tři týdny nemocná, měla poraněnou kyčel, rameno a loket.

Pátrání po podezřelém ulehčili kriminalistům z Frýdku-Místku jejich pražští kolegové, kteří mladého muže mezitím zatkli kvůli přepadení další důchodkyně. Jak potvrdil mluvčí PČR Frýdek-Místek Ivan Surovec, také v Praze oloupil muž starší ženu o cennosti. Policisté u něj lup našli a následně na něj soudce uvalil vazbu.