Median: ČSSD vede, ale její náskok před ODS se výrazně snížil

Praha - Stranou, kterou by volilo nejvíce lidí, je i nadále sociální demokracie. Vyplývá to z aktuálního průzkumu agentury Median. ČSSD by v červnu dalo hlas 35,5 procenta voličů. Vládní ODS by volilo 32,5 procenta voličů. Občanští demokraté tak dosáhli nejlepšího výsledku od října loňského roku. Třetí nejsilnější stranou by se stali komunisté následovaní křesťanskými demokraty. Strana zelených by podle průzkumu na pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do sněmovny nedosáhla, což ale nemusí znamenat, že by se ve skutečnosti do sněmovny nedostala.

ODS stáhla náskok opozičních sociálních demokratů - ještě v dubnu by ČSSD volilo o deset procent voličů více než ODS, v červnu by už ale podle Medianu rozdíl činil jen tři procenta.

Komunisty by podle Medianu volilo 15,1 procenta voličů, KDU-ČSL 5,8 procenta voličů a nejmenší vládní stranu zelené 4,5 procenta voličů. Vzhledem ke statistické chybě to nemusí znamenat, že by parlamentní zastoupení nezískali. Statistická chyba je u menších stran 1,5 a u větších 3,5 procenta.

Vydáno pod