Kvůli stavbě tunelu Blanka budou další výluky

Praha - Kvůli výstavbě tunelu Blanka na Letné pokračují změny v umístění zastávek městské hromadné dopravy, informoval Dopravní podnik hlavního města Prahy. Obousměrné přerušení provozu tramvají v úseku Sparta - Hradčanská potrvá do 1. čtvrtletí roku 2009.

Od 11. července budou od 21:00 přemístěny v obou směrech tramvajové zastávky Hradčanská pouze na obě vnitřní nástupiště, vnější traťové koleje budou mimo provoz.

Od 14. července bude od 4:30 zkrácena náhradní autobusová doprava X-1 a X-56 ve směru od Letenského náměstí do zastávky Hradčanská. Nástupní zastávka bude v ulici Na Valech, za křižovatkou s ulicí K Brusce. Současně budou uzavřeny vstupy a výstupy z metra na zrušené nástupiště tramvají a autobusové nástupiště v ulici Milady Horákové ve směru z centra. Zastávka Hradčanská pro zvláštní autobusovou linku, určenou pro přepravu osob se sníženou schopností pohybu a orientace, bude ve směru Vypich přemístěna do ulice Na Valech, za křižovatku s ulicí K Brusce.

Dopravní podnik dále uvedl, že v sobotu 12. července a v sobotu 19. července bude vždy od 9:00 do 17:00 přerušen obousměrně tramvajový provoz v úseku Anděl - Sídliště Řepy. Linka 4 bude ukončena v oblasti Anděla, linka 5 bude odkloněna do obratiště Smíchovské nádraží, kde bude ukončena. Linka 7 bude ukončena v oblasti Anděla, linka 9 bude odkloněna do obratiště Hlubočepy, kde bude ukončena. Linka 10 bude odkloněna do obratiště Sídliště Barrandov, kde bude ukončena, linka 34 nebude v provozu. V úseku Na Knížecí - Anděl - Sídliště Řepy bude zavedena náhradní autobusová doprava X-9.

Pražský magistrát dnes informoval o omezení dopravy v Kolbenově ulici kvůli opravě povrchu silnice. Od čtvrtka bude uzavřen jízdní pruh ve směru do centra mezi ulicemi Chlumeckou a Kbelskou. Z centra na Černý Most zůstane provoz zachován. Dopravní opatření nemá vliv na linky městské hromadné dopravy, uvedla Eva Kubátová z tiskového odboru magistrátu.

Objížďka ve směru od Černého Mostu do centra povede pro osobní auta po Poděbradské ulici na ulici Kbelskou. Nákladní vozidla těžší než šest tun budou z Chlumecké a Poděbradské odkloněna po Pražském okruhu a Štěrboholské radiále na křižovatku s Průmyslovou ulicí, odsud dále na sever na Kbelskou ulici.