Kvůli Masters of Rock se začíná komplikovat doprava již od Zlína

Vizovice (Zlínsko) - Na několika úsecích hlavního tahu mezi Zlínem a Vizovicemi se začínají tvořit dlouhé kolony. Většina návštěvníků jednoho z největších mezinárodních festivalů v tuzemsku Masters of Rock, který dnes začal ve Vizovicích, totiž na akci přijíždí až na večerní hlavní hvězdy - kapely Ministry a Def Leppard a projekt Avantasia. V areálu Vizovické likérky je už přes 15.000 fanoušků.

„Nabádáme řidiče ke zvýšené opatrnosti, ohleduplnosti a trpělivosti. Zejména by měli pamatovat na dodržování bezpečné vzdálenosti, protože právě v takových kolonách se stávají drobné ťukance, které dopravu ochromí úplně,“ řekla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.   

Dlouhé kolony se nárazově tvoří již při výjezdu ze Zlína směrem do Vizovic, v Želechovicích nad Dřevnicí a nejvýrazněji pak několik kilometrů před Vizovicemi. Zde také podél hlavního tahu parkují auta a je tady také zvýšený pohyb chodců.

Návštěvníci, kteří na festival přijíždějí, by měli využít k zaparkování svého vozu především vyhrazená parkoviště. Na dvojnásobek z původního tisíce automobilů se například zvýšila kapacita parkoviště v areálu Dřevoskladů u vlakového nádraží. Parkovat je možné i v okrajové části Vizovic Těchlově, kde je místo pro 300 aut, další parkoviště je také na Razově naproti odbočky k likérce.

Nápor návštěvníků organizátoři očekávali, hned první den totiž vystoupí angličtí Def Leppard, ještě před nimi unikátní americká metalová legenda Ministry, která se loučí se svou hudební kariérou. Večer zakončí metalová opera Avantasia. Areál proto otevřeli o několik hodin dříve, u vstupů se tak žádné výrazné kolony netvoří.