Ve Francii havaroval autobus s dětmi - jeden mrtvý, 29 zraněných

Paříž - Jeden desetiletý chlapec dnes zahynul a 29 dalších lidí, většinou také dětí, bylo zraněno při nehodě autobusu, který je vezl do Paříže na dnešní oslavy desátého výročí triumfu francouzských fotbalistů na mistrovství světa. Chlapci ze Saint-Etienne a z Lyonu měli hrát v turnaji desetiletých žáků před hlavním bodem oslav, kterým má být přátelský zápas mezi francouzskou reprezentací z roku 1998 a světovým výběrem. Zranění šesti dětí jsou vážná.

Autobus sjel jižně od Paříže z dálnice a převrátil se poté, co do jeho přední části narazilo osobní auto, které se začalo tlačit ke kraji vozovky, protože je samé předjížděl další vůz. V autobusu bylo 31 lidí. Pasažéři osobního auta vyvázli bez zranění.

Předseda Francouzské fotbalové federace Jean-Pierre Escalettes řekl, že pořadatelé oslav jsou zdrceni. Protože na pařížském Stade de France, kde před deseti lety Francouzi porazili ve finále Brazílii 3:0, se dnes večer čeká 80 tisíc diváků, bude hlavní utkání odehráno. Escalettes řekl, že se před ním bude držet minuta ticha.