Žena, které se utopil druh, chce podat stížnost na plavčíka i policii

Praha - Šestatřicetiletý Martin Klíma se zřejmě kvůli liknavé práci plavčíka utopil na pražském přírodním koupališti Lhotka. Plavecký dozor přitom Klímova družka upozorňovala, že je potřeba zasáhnout a jejího druha zachránit. Podle výpovědi svědků byl topící se muž pod vlivem alkoholu. Družka chce podat stížnost na plavčíka i na postup policie. Ta utonulého muže spolu se záchranáři objevila až druhý den ráno.

Podle Klímovy družky Bezouškové plavčík zanedbal své povinnosti. Problémem je, že v Česku neexistují kontroly plavčíků ani jasně stanovené povinnosti jejich činnosti nebo míra fyzické zdatnosti. Bezoušková plavčíka, který podle její výpovědi seděl u vchodu do areálu a pil pivo, na topícího se upozornila. Ten jí ale měl odbýt.

Podle správce areálu byli všichni přesvědčeni, že topící se muž dávno odešel. Navíc podotknul, že známí paní Bezouškové i utonulého Martina Klímy byli opilí. Na možné nebezpečí je ale neupozorňoval. Zajišťuje to prý cedule u vchodu. Opilost svého druha ale Bezoušková odmítá.

Přivolaní policisté a potápěči ale utonulého Petra Klímu našli až druhý den. „Pitva neprokázala, že by muž byl pod vlivem alkoholu, nic méně ale ze svědeckých výpovědí vyplývá, že v době před utonutím byl ve společnosti lidí, se kterými alkohol popíjel,“ řekl mluvčí pražské policie Vladimír Bernášek. Celý případ bude zřejmě šetřit i inspekce ministra vnitra. Pani Bezoušková si totiž stěžuje i na postup police.