O víkendu na silnicích zahynulo devět lidí

Praha - V Česku nepřežilo víkendové dopravní nehody devět lidí. V sobotu se z cest nevrátili tři lidé, dalších šest tragických případů policisté zaznamenali v neděli, uvedl Petr Sobotka z ředitelství dopravní policie na policejním prezidiu s tím, že jde o předběžná čísla. Minulý víkend zemřeli na silnicích čtyři lidé.

Osobní automobil v sobotu po poledni v Čuprově ulici v Praze 9 ve velké rychlosti narazil do stojícího sanitního vozu, jehož posádka v něm ošetřovala motorkáře, který krátce předtím havaroval. Při srážce byl zraněn jeden z mužů, který jel v autě.

Nehoda osobního auta Škoda s motocyklem si na křižovatce nedaleko obce Libčeves na Lounsku vyžádala dva lidské životy. Na místě zemřel čtyřiatřicetiletý motocyklista a devětačtyřicetiletá spolujezdkyně z osobního vozu. Řidič auta byl odvezen se zraněními do nemocnice. 

V noci na neděli pak zahynula osmnáctiletá řidička při kolizi u Kondrace na Benešovsku. Její o rok starší spolujezdec skončil s těžkým zraněním v nemocnici. Auto podle policie narazilo do stromu.

Další dva lidské životy si vyžádala nedělní ranní dopravní nehoda osobního automobilu a autobusu v Českých Budějovicích. Obě oběti střetu byly v osobním voze, dva cestující v autobuse utrpěli lehká zranění. Řidič auta nedal autobusu, který se vracel z Makarské riviéry v Chorvatsku, podle policie na křižovatce přednost.

Policisté také našli v neděli odpoledne u Medonos na Mělnicku mrtvého motocyklistu. Muž, který u sebe neměl doklady, ale možná zemřel již dříve. Policie totiž připustila, že mrtvý může být motorkářem z Třebenic na Lovosicku, po kterém rodina a kamarádi pátrají od úterý.

V uplynulém týdnu tak podle předběžných statistik na silnicích zahynulo dvacet lidí. Jde o vyšší počet tragických případů než o týden dříve, kdy policisté evidovali 16 obětí kolizí.

V porovnání s loňským rokem je letošní situace příznivější. Karamboly o prvních dvou červencových víkendech v minulém roce zaplatilo životem 15 lidí. Zatím nejtragičtějším letošním víkendem byl 23. až 24. únor s 11 mrtvými. Loni patřil smutný primát prvnímu červnovému víkendu, kdy zahynulo 14 lidí.