Příčinu havárie v Jimramově policisté zatím neodhalili

Jimramov (Žďársko) - Policie zatím neodhalila příčinu pondělní tragické dopravní nehody v Jimramově na Žďársku, při které zahynula osmapadesátiletá žena. Jednašedesátiletý řidič na rovném úseku vjel do protisměru a na chodníku srazil čtyři chodce, členy jedné rodiny. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti. Pokud bude obviněn, hrozí mu trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let, uvedl žďárský policejní mluvčí.

Za nehodu podle starosty Jimramova Pavla Kaláška zřejmě nemůže stav vozovky. Řidič vjížděl do města ve směru od Poličky. „Místo havárie v Mostní ulici není nebezpečné, za padesát let nepamatuji, že by se tam stala nehoda,“ řekl Kalášek. Nehoda je podle něj tragédií pro obě rodiny, které se navzájem znaly. „Je otázka, zda je možné z nehody někoho vinit,“ dodal starosta.

Vyšetřování může podle policejního mluvčího trvat několik dnů až týdnů. Záleží také na tom, zda bude ke zjištění příčin nehody povolán soudní znalec. Policisté zjišťují, zda vyjetí automobilu do protisměru nezpůsobila například náhlá řidičova nevolnost, mikrospánek nebo technická závada. Testy u řidiče neprokázaly požití alkoholu před jízdou.

Nehoda se stala v pondělí odpoledne před třetí hodinou na mostě vedoucím přes řeku Svratku. Náraz odmrštil podle svědka ženu přes zábradlí mostu a poté ze čtyřmetrové výšky spadla na břeh řeky. Žena svým mnohočetným zraněním na místě podlehla, její dvaatřicetiletý syn utrpěl těžká zranění nohou a byl převezen do nemocnice v Novém Městě na Moravě. Podle lékařů pacient není ohrožen na životě, předpokládanou dobu léčení zatím nelze určit.