V Praze budou fungovat dva nové přívozy

Praha - Dva nové přívozy spojí na začátku srpna tři centrální pražské ostrovy a Jiráskovo náměstí se smíchovskou náplavkou a Císařským ostrovem. Radní dnes rozhodli, že město na jejich provoz přispěje částkou 1,6 milionu korun. Další milion bude na dofinancování stávajících přívozů. Celkem Praha bude mít od středy pět přívozů.

Jedna nová lodní linka spojí Smetanovo nábřeží se Střeleckým, Slovanským a Dětským ostrovem, další pak Jiráskovo náměstí s Výtoní, smíchovskou náplavkou a Císařskou loukou. Přívozy by měly být v provozu denně od 8:00 do 20:00 až do ukončení plavební sezony v polovině října 2008.

V hlavním městě v současnosti fungují tři přívozy. Dva jsou na severu města, jeden spojuje Sedlec se Zámky a druhý Podbabu s Trojou. Další přívoz jezdí mezi Zlíchovem a Podolím. Hlavní město má s jejich provozem dobré zkušenosti. „Dosavadní přívozy se u Pražanů setkaly s pozitivním ohlasem jako možnost rychlého dopravního spojení protilehlých městských částí,“ uvedl radní pro oblast dopravy Radovan Šteiner.

Na nových linkách budou stejně jako na třech předchozích platit jízdenky pražské hromadné dopravy mimo SMS jízdenek. Lodě budou také zdarma přepravovat kola.

Vydáno pod