Rekonstrukce silnice do Třebíče pokračuje další etapou

Brtnice (Jihlavsko) - Objížďka čeká ode dneška na řidiče na silnici z Jihlavy do Třebíče a potrvá až do 30. listopadu. Mezi Brtnicí a Zašovicemi tam začala rekonstrukce vozovky. Kraj na projekt získal z EU dotaci 250 milionů korun, podle radního Miroslava Houšky se ale odhadovaná cena sníží. Stavba je součástí postupné modernizace spojky mezi krajským městem a Třebíčí. Přestavba prvního úseku mezi Jihlavou a Přísekou skončila loni v červenci. Akci za 173,5 milionu korun také z větší části zaplatila unie.

„Podle původního předpokladu měla stavba úseku Brtnice - Zašovice přijít na 280 milionů korun. Zahrnoval v sobě samotnou stavbu, tak přeložky sítí i projektovou a majetkovou přípravu. Stavba ale nakonec nebude tak drahá, měla by stát o něco méně, a to i díky tomu, že jsme vysoutěžili nižší cenu za provedení stavby za 174 milionů korun,“ řekl Houška. Přeložka velmi vysokého napětí bude stát asi šest milionů korun.

Objížďková trasa na silnici II/405 vede v obou směrech po trase Jihlava, Stonařov až po křižovatku Kasárna a odtud po silnici I/23 na Předín a Markvartice na křižovatku se silnicí II/405 Červená Hospoda. Uzavírkou je dotčena i veřejná linková autobusová doprava.

Vydáno pod