Při práci v Železárnách Hrádek zemřel dělník

Hrádek (Rokycansko) - Dnešní pracovní směna se stala osudnou pro pětadvacetiletého dělníka z najaté firmy, která prováděla opravy v objektu Železáren Hrádek na Rokycansku. K tragické události došlo kvůli nedodržení bezpečnostních nařízení při opravě vedení žíhací pece v montážní jámě. Příčinou smrti byl silný elektrický výboj, který dělníka na místě zabil. V tomto týdnu jde o druhé neštěstí, které se stalo v tamním podniku. Ve čtvrtek si odnesli čtyři lidé vážné popáleniny kvůli výbuchu jedné z pecí.

„Jedna ze součástek muži propadla do kanálu asi 1,2 metru hlubokého. Když tam vlezl, dotkl se pravděpodobně živého vodiče,“ informoval důstojník hasičů Miroslav Moule. Neštěstí se stalo před osmou hodinou ranní. Na místě zasahovali hasiči, záchranáři i policie. Přihlížející pracovníci ihned po nehodě vytáhli bezvládné tělo z jámy a přivolali záchrannou službu. Dělníkovi však nikdo nedokázali pomoci, jak uvedl reportér ČT Ondřej Giňa.

Poslední tragickou událost v místní železárně, čtvrteční výbuch, policie dosud vyšetřuje. Zajímá se hlavně o to, zda podnik neporušil předpisy o bezpečnosti práce. Kriminalisté nevyloučili ani nedbalost, nešťastnou náhodu či úmysl.

Železárny ale jakoukoli vinu odmítají. „Naši zaměstnanci jsou proškoleni a v podniku se dodržuje bezpečnost práce,“ říká  Miroslav Slaný
mluvčí Z-Group.

Tři ze čtyř popálených dál zůstávají na popáleninovém centru  pražské nemocnice na Vinohradech. Třetí muž, popálený na 85 procentech těla, dál bojuje o život. Železárny slíbili, že všechny čtyři popálené dělníky odškodní - kolik dostanou, zatím není jasné. OG,

Vydáno pod