Kvůli chvilce nepozornosti přišla o auto a málem i o syna

Mokrá-Horákov (Brněnsko) - Paní Michaela z Mokré - Horákova čekala v pátek večer spolu se synem v autě na parkovišti u autobusové zastávky na příjezd kamaráda. Neznámý mladík ji poprosil o radu s jízdním řádem. Žena vystoupila ven, muž využil chvilky nepozornosti, skočil do auta a odjel. Uvnitř vozu ale seděl osmiletý Šimon. Zloděj ho naštěstí za vesnicí v pořádku vysadil a ujížděl dál. Policie zatím nemá žádné další stopy a po zloději pátrá.

„Vsunula jsem obě dvě ruce do okýnka a snažila jsem se mu zabránit v odjezdu. Šimon se mu snažil ze zadu strhnout ruce z volantu, auto mě ale strhlo, spadla jsem na zem a on odjížděl,“ popsala okradená žena. Kromě auta vzal zloděj také tašku s peněženkou, kreditními kartami a mobilem.

Podle mluvčího Policie ČR Brno-venkov Aleše Mergentála je poučení z případu zásadní. Nenechávat bez dozoru své děti v autě ani před obchodem v kočárku. „Nikdy by mě nenapadlo, že se někdo může zmocnit aut i s dítětem uvnitř,“ dodala matka uneseného chlapce. Policie zatím případ řeší jen jako krádež. Zloděj je asi 170 centimetrů vysoký, má hnědé vlasy, černou motorkářskou bundu a černé kalhoty.