Premiér je s Čunkovým resortem spokojen, ocenil čerpání peněz z unijních fondů

Praha - Premiér Mirek Topolánek dnes po inspekční návštěvě ministerstva pro místní rozvoj nešetřil chválou. Ocenil zejména dobré čerpání peněz z evropských dotačních programů. Podle něj není důležité, jestli se vyčerpají všechny peníze, které Brusel Česku nabízí, ale jestli se vyčerpají kvalitně. To podle něj zatím funguje.

Premiér také po inspekci ministerstva vedeného Jiřím Čunkem popřel, že by silná koruna zhoršovala stav české turistiky. Menší počet zahraničních turistů mířících do Česka způsobilo podle šéfa kabinetu především počasí.

Předseda vlády se také při návštěvě Čunkova resortu zmínil o deregulaci nájemného, která bude prý podstatně rychlejší, než se původně očekávalo - letos asi 24 procent, příští rok 30 procent a v roce 2010 až přes 40 procent. Podle Topolánka se bude vláda touto problematikou zabývat.

Společný brífink premiéra a ministra Čunka využili novináři také k otázkám na finanční audit lidoveckého předsedy. Čunek ho označil za pravdivý, byť s některými nešťastnými formulacemi. Vicepremiér také zdůraznil, že nikdy nelobboval nezákonným či nemorálním způsobem.