Muže, který ženě ukradl auto i s jejím synem, policie dopadla

Ždánice (Hodonínsko) - Policisté dopadli mladíka, který v pátek v Mokré-Horákově na Brněnsku ukradl ženě auto i s jejím osmiletým synem, jenž v něm také seděl. Dítě v pořádku propustil, vůz si ale nechal. Mladík byl dopaden dnes dopoledne, policisty na něj upozornili občané. Pachatel byl krátce po zatčení obviněn z krádeže a z dalších čtyř trestných činů. Únos chlapce mu zpřísnil trest až na tři roky vězení. Muž nemá řidičský průkaz. Zkoušky na něj nikdy neudělal. Ukradený vůz si už převzala majitelka.

Policisté dopadli pachatele právě ve chvíli, kdy měnil poznávací značky na ukradeném autě. „Nebyla s ním žádná řeč, byl agresivní. Musel jsem použít donucovací prostředky, abych ho zadržel,“ popsal policista Miroslav Spáčil. Jednadvacetiletého muže odvezla policie do Brna na výslech. „Je obviněn z krádeže, neoprávněného držení platební karty, řízení bez řidičského oprávnění, maření výkonu úředního rozhodnutí a omezování osobní svobody,“ informoval mluvčí Policie ČR Brno-venkov Aleš Mergental.    

„Chybí peníze, zahrádka a je poškozený přední pravý nárazník. S autem ujel asi 1000 kilometrů,“ doplnila okradená žena. Ke krádeži auta využil muž její nepozornosti. Požádal ji o pomoc s orientací v jízdním řádu a poté, co vystoupila z auta, naskočil do vozu a ujel. Žena se ho marně pokusila zastavit. Pomohl jí jiný řidič, po několika stech metrech jízdy potkali ženina syna, kterého pachatel z auta po kilometru jízdy vysadil.

Vydáno pod