Na Chrudimsku zahynuli při nehodě dva lidé

Ostrov/Čankovice (Chrudimsko) - Dva lidé zahynuli dnes odpoledne při nehodě na silnici I/17 mezi Ostrovem a Čankovicemi na Chrudimsku. Mezi obcemi se srazily dva nákladní automobily a dodávka. Odstraňování nehody potrvá zhruba několik hodin, informovala o tom mluvčí hasičů Pardubického kraje Vendula Horáková a operační důstojník chrudimské policie.

Podle prvotního vyšetřování dodávka přejížděla kamion a čelně se srazila s dalším nákladním vozem. Ten dodávku odhodil na kamion, který předjížděla. Náraz vozů byl podle mluvčí hasičů tak silný, že dodávku rozdrtil na dva kusy. Padesátiletá žena a dvaačtyřicetiletý muž v dodávce nehodu nepřežili.

„Oba kamiony leží na boku. Jejich řidiči byli odvezeni do chrudimské nemocnice, ale spíš jen na pozorování, těžká zranění neutrpěli,“ řekl operační důstojník chrudimské policie.

Podle policisty vede objízdná trasa po okolních obcích, motoristé najedou navíc maximálně jeden kilometr. Nehoda bude blokovat silnici nejspíš ještě několik hodin, kromě ohledání nehody ještě potrvá překládka mražených potravin, které jeden z kamionu vezl.