Exhokejista Lubina možným viníkem závažné autonehody

Hradec Králové - K nehodě došlo dnes ráno na frekventované silnici u obce Trotina.  Hlavní silniční tah mezi Hradcem Králové a Náchodem byl v místě nehody uzavřen do 16:00. Jedním z účastníků havárie byl i exhokejista Ladislav Lubina, který z místa neštěstí ujel. Média spekulují, že právě on byl jejím viníkem. Lubina se dnes odpoledne přihlásil na policii ve Dvoře Králové nad Labem a po příchodu se tam podrobil i dechové zkoušce, která byla negativní.

Policisté zatím nepotvrdili totožnost mrtvého muže. Ostatní účastníci nehody vyvázli bez zranění. Příčina nehody a míra zavinění tragické srážky, při které vznikla škoda za přibližně 900 000 korun, je předmětem šetření.

„Co bylo příčinou nehody zatím nevíme,“ řekl mluvčí hradecké policie. Hasiči k nehodě vyjížděli před půl osmou, na místě podle nich havarovalo nákladní vozidlo s návěsem, dodávka a dva osobní automobily. Obětí nehody měl údajně být otec fotbalisty Vratislava Lokvence. Lubina prý na policejní stanici přiznal, že se plně nevěnoval řízení.

„Při nehodě byl těžce zraněn řidič dodávky, který zůstal uvnitř vraku zaklíněn. Hasiči jej pomocí hydraulického zařízení vyprostili, ale přes veškerou snahu lékařů muž na místě zemřel,“ uvedla mluvčí hasičů.

Lubina, který nyní působí jako asistent trenéra extraligového HC Moeller Pardubice, havaroval v minulosti již několikrát. V souvislosti s jeho nehodou v roce 2000 mu lékaři naměřili 2,38 promile.

Generální manažer pardubického klubu Zbyněk Kusý dnes řekl, že Lubinu dnes v pozici asistenta zastoupil Vladimír Martinec. „Žádné další kroky nechystáme, vyšetření nehody je věcí policie,“ řekl Kusý.

Vydáno pod