Přes Bohumín nesmějí kamiony, projedou jen přes novou dálnici

Bohumín (Karvinsko) - Bohumínem na Karvinsku už nesmějí projíždět kamiony. Pro vozidla těžší než dvanáct tun je tam neprůjezdná Ostravská ulice vedoucí přes městské části Vrbice a Pudlov, k přepravě musejí využívat nově vybudovanou dálnici, uvedla mluvčí bohumínské radnice Lucie Balcarová.

„Od tohoto opatření si slibujeme, že řidiče kamionů donutíme, aby sjížděli na dálnici a přestali zatěžovat Pudlov a Vrbici. Vycházíme z návrhu samotných občanů, kteří věřili, že po vybudování dálnice ji budou kamiony využívat, bohužel se tak ale nestalo,“ uvedl starosta Bohumína Petr Vícha.

Dodal, že situace na silnici byla v poslední době neúnosná, a město proto požádalo Moravskoslezský kraj, který je správcem Ostravské ulice, aby na ni zakázal vjezd těžkým nákladním automobilům. Bohumín tímto způsobem řeší i problém průjezdu nákladních aut s materiálem pro stavbu další části dálnice. „Přestože nám stavaři garantovali, že Pudlovem a Vrbicí jezdit nebudou a využijí dálnici, opak byl pravdou, což jsme si na místě ověřili sledováním i fotografováním,“ doplnil Vícha.

Dodržování zákazu vjezdu kontrolují v těchto dnech bohumínští strážníci. Denně zákaz poruší desítky řidičů nákladních aut. Strážníci porušení řeší pokutami a řidiči přicházejí také o body.

Vydáno pod