Ve Zlíně se srazila dodávka s vlakem

Zlín - Dodávka Ford se dnes ráno před osmou hodinou srazila na železničním přejezdu ve Zlíně-Želechovicích s osobním vlakem, který jel do Vizovic. Čtyřicetiletý řidič automobilu utrpěl lehké zranění, ve vlaku nebyl zraněn nikdo z personálu ani žádný z asi dvou desítek cestujících. Železniční doprava na trati mezi Zlínem a Vizovicemi do 10:30 stála, uvedl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Zavinění podle něj s největší pravděpodobností nebude na straně železnice. Škoda byla vyčíslena na 400 000 korun na vlaku a 300 000 korun na automobilu.

Nehoda se stala mimo hlavní silniční tah u vjezdu do průmyslového areálu na nechráněném přejezdu, vybaveném pouze dopravním značením. Vozidlo bylo po nárazu odhozeno mimo silnici i koleje. „Řidič měl štěstí v tom, že vlak narazil do nákladové části, což šoféra zřejmě zachránilo od závažnějších následků,“ řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

„Dodávka vjela na přejezd v době, kdy neměla. Řidič nerespektoval značku Stop,“ uvedla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková. Příčinu nehody vyšetřují policisté.

K vyproštění vlaku povolali hasiči speciální drážní jeřáb z Přerova. Ten však podle Mitáčka zhruba 400 metrů před místem nehody také havaroval, když se vyhýbal osobnímu autu. „Narazil do zábradlí a poškodil kabinu, čímž vznikly značné škody. Hasiči museli povolat další jeřáb z Olomouce,“ uvedl Mitáček. Nehoda jeřábu omezila dopravu na hlavním silničním tahu v Želechovicích na déle než dvě hodiny. 

K vyproštění vlaku povolali hasiči speciální drážní jeřáb z Přerova. Ten však zhruba 400 metrů před místem nehody také havaroval, když se vyhýbal osobnímu autu.
Zdroj: www.hzszlk.eu/HZS Zlínského kraje