O Lubinově vině se rozhodne v nejbližších dnech

Hradec Králové - Policisté podezírají bývalého hokejového reprezentanta Ladislava Lubinu ze zavinění tragické dopravní nehody. O jeho případném obvinění se rozhodne v nejbližších dnech. Při čtvrteční havárii u obce Trotina na Hradecku se srazily čtyři automobily, při nehodě zemřel otec fotbalisty Vratislava Lokvence. Policie případ vyšetřuje pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti. V případě prokázání viny mu hrozí trest šest měsíců až pět let vězení.

„Dnes se konaly výslechy dalších účastníků dopravní nehody, bude nutné také počkat na posudek znalce a na rozbory krve,“ uvedla mluvčí hradecké policie. Kdy by policie mohla Lubinu případně obvinit, ale nechtěla odhadovat.

Lubina z místa srážky utekl, po více než šesti hodinách se ale přihlásil na policii ve Dvoře Králové nad Labem. Dechová zkouška byla negativní. Proto podle mluvčí nebyl k odebrání řidičského průkazu důvod. Bývalý hokejista později při výslechu přiznal, že se plně nevěnoval řízení. Jelikož se snažil poskytnout první pomoc, podle mluvčí mu obvinění z trestného činu neposkytnutí pomoci nehrozí.

Bývalý reprezentant havaroval už v roce 2000 v Pardubicích, kde narazil do semaforu a světla veřejného osvětlení. Lékaři na záchytné protialkoholní stanici mu tehdy naměřili 2,38 promile. V roce 2005 zničil při nehodě u Chrudimi svůj osobní automobil.