Zloděj havaroval s autem a málem zavinil srážku s vlakem

Česká Lípa - Policejní komisař obvinil z obecného ohrožení zloděje, který havaroval na Českolipsku s kradeným autem a málem zavinil srážku s vlakem. Vůz se po nehodě dostal na okraj železniční trati u Žandova. Strojvůdce rychlíku však stačil včas použít rychlobrzdu a neštěstí zabránil. Čtyřiatřicetiletému pachateli hrozí až tři roky vězení, řekl policejní mluvčí Milan Bradáč.

„Zloděj ukradl auto v době, kdy měl vyslovený zákaz řízení. Je proto obviněný také z řízení bez oprávnění a z maření výkonu úředního rozhodnutí,“ dodal Bradáč.

Zloděj odcizil fiat v pátek ráno na parkovišti před kulturním domem Crystal v České Lípě. Majitel auta ho viděl a ještě s jedním mužem se ujíždějícímu pachateli postavili do cesty. Oba ale museli uskočit, zloděj totiž nezastavil. Ujížděl po silnici směrem na Děčín, po které ho začali pronásledovat policisté.

„Pachatel bezohlednou jízdou ohrožoval ostatní motoristy. V ostré pravotočivé zatáčce před Žandovem ale vyletěl z vozovky a převrátil se s autem na bok. Fiat se zastavil až na nedaleké železniční trati a blížící se rychlík by narazil do jeho zadní části,“ upozornil Bradáč. Zloděj, který z nehody vyvázl bez vážnějšího zranění, poté skončil v policejní cele. Škoda na zdemolovaném vozidle přesáhla 200 000 korun.