Na Blanensku večer zemřela motorkářka

Brno - Šestatřicetiletá motocyklistka zahynula v úterý večer při nehodě u Kunštátu na Blanensku. Podle policistů jela příliš rychle a z motocyklu spadla pod kola osobního auta jedoucího v protisměru. Motorkář večer havaroval také v Brně, utrpěl těžká zranění, uvedli mluvčí blanenské policie a jihomoravské záchranky.

Tragická nehoda motocyklistky se stala na silnici od Hodonína u Kunštátu k Rozseči. „Řidička při projíždění zatáčky vyjela na pravou krajnici a při nájezdu do další zatáčky zachytila o směrový sloupek. Motocykl pak spadl mimo vozovku a ona vyletěla do protisměru,“ uvedla policejní mluvčí.

##GMAP:46:Nehoda motorkářky##  

Na místě nehody zasahoval letecký tým záchranářů z Brna, ale ženě již nemohli pomoci. „Utrpěla mnohočetná poranění životně důležitých orgánů. Lékař konstatoval smrt,“ řekla mluvčí záchranky.

Motorkář v Brně-Bohunicích u přivaděče z D1 vrazil zezadu do kamionu. Třiačtyřicetiletý řidič utrpěl vážná zranění hrudníku a zlomeniny. „Záchranáři jej uvedli do umělého spánku a provedli punkci hrudníku,“ uvedla mluvčí. Pak jej převezli do Úrazové nemocnice v Brně. Při nehodě si poranil nohu také šestapadesátiletý cizinec.