V červenci bylo meziročně zatím méně nehod i jejich obětí

Praha - V letošním červenci zemřelo na silnicích podle předběžných statistik méně lidí než v loňském roce, ubylo také nehod. Počet obětí i havárií je ale vyšší než v prvním prázdninovém měsíci roku 2006, kdy začal platit bodový systém. Letos zemřelo v červenci při 12 670 haváriích 91 lidí, tedy o 26 méně než ve stejném měsíci loňského roku. O 2 646 se snížil i počet nehod. Počty obětí i havárií jsou ale vyšší než v sedmém měsíci roku 2006, kdy při 11 721 nehodách zahynulo 73 lidí.

Nejtragičtější dny byly podle statistik úterý 22. a čtvrtek 24. července, kdy si nehody vyžádaly shodně po sedmi obětech. Jednou ze čtvrtečních obětí byl i otec fotbalisty Vratislava Lokvence, který zahynul při nehodě čtyř aut u obce Trotina. Ze zavinění nehody obvinili policisté bývalého hokejového reprezentanta Ladislava Lubinu. O den později zemřel na silnici u Vamberku na Rychnovsku bubeník a zakládající člen kapely Chinaski Pavel Grohman. Jeho motocykl se srazil s osobním vozem.

Ačkoliv týden od 21. do 27. července byl s 27 oběťmi zatím nejhorší od začátku roku, jsou červencové statistiky příznivější než v předchozím měsíci, který byl letos zatím nejtragičtější a během něhož si nehody vyžádaly 99 obětí.

Nejvíce bourali v sedmém měsíci letošního roku řidiči v Praze, kde policie zaznamenala 2 195 nehod, při nichž ale nikdo nezemřel. Nejméně nehod se stalo v Karlovarském kraji, kde si 364 havárií vyžádalo dvě oběti. Ve Středočeském kraji zahynulo 14 lidí, tedy nejvíce ze všech regionů ČR.

Vydáno pod