Organizátorům filmové školy ukradli počítače s důležitými daty

Uherské Hradiště - Organizátoři Letní filmové školy v Uherském Hradišti přišli o počítače s důležitými daty. Neznámý zloděj si je v noci na dnešek odnesl z místnosti v kině Hvězda, kterou vedení festivalu používá jako provizorní kancelář. Police zahájila po pachateli pátrání.

„Ztratily se čtyři notebooky, jeden pevný počítač a jeden záložní disk,“ uvedla mluvčí festivalu Lenka Zemánková. Hodnota přístrojů je podle ní sice relativně malá, cenu odcizených dat si ale organizátoři netroufají vyčíslit. „Ztratila se vlastně data celé Asociace českých filmových klubů, na záložním disku byla data z posledních let Letní filmové školy a asociace,“ dodala. Místnost, ze které byly počítače odcizeny, nepředstavovala pro zloděje velkou překážku, neboť nebyla nijak zvlášť střežena.

„Musíme teď dokončit Letní filmovou školu a bude se to řešit až potom, jestli ještě není někde nějaká záloha,“ uvedla Zemánková. Pachatel si totiž neodnesl počítače celého vedení, takže část dat podle ní ještě bude možné dohledat.

Vedení filmového festivalu se proto rozhodlo nabídnout za vrácení odcizených dat i přístrojů odměnu ve výši 30 000 korun, pokud je pachatel kontaktuje na telefonním čísle 608 300 432 a počítače i s číslem svého bankovního účtu zašle poštou na adresu Produkce AČFK, Sportovní hala, nám. Míru 860, 686 01 Uherské Hradiště.