Na Českolipsku se srazil vlak s autem, muž je vážně zraněný

Jablonné v Podještědí (Českolipsko) 3. srpna - Na přejezdu v Jablonném v Podještědí - Lvové se srazil vlak s autem. V autě utrpěl středně těžké zranění muž a vrtulník ho přepravil do nemocnice v Liberci. Nehoda přerušila dopravu na trati mezi Libercem a Českou Lípu na více než tři hodiny. Přejezd chrání výstražná světelná a zvuková signalizace a před havárií fungovala.

Havárie odehrála okolo 13:45 mezi Rynolticemi a Jablonným v Podještědí, kudy prochází železnice z Liberce do České Lípy. V autě jeli ještě žena a dítě, které bylo v dětské sedačce a nemělo viditelnější zranění. Sanitka ho ale pro jistotu převezla na vyšetření na dětské oddělení nemocnice v Liberci. Muž doplatil na srážku s vlakem zraněním hrudníku, břicha a otřesem mozku. Po nehodě byl při vědomí. Autem cestovali Asiaté. Na jejich vozidla vznikla škoda přibližně 150.000 korun, na vlaku asi 30.000 korun.

Na Českolipsku vyjížděla záchranná služba během dneška již k druhé závažné nehodě. Dopoledne se v Oboře u Doks střetl s osobním autem motocyklista a těžce si zranil nohu.