Pozor dnes na vítr, dosáhne až 80 km/h

Praha - Dnešní počasí v České republice přinese rozdíly v teplotách na Moravě a v Čechách. Příčinou je studená fronta, která postupuje přes naše území k východu. Na téměř celém území bude foukat čerstvý jihozápadní až západní vítr o rychlosti 20 až 40 km/h, který v nárazech dosáhne až 80 km/h. Do zítřka by se měl ale vítr utišit a bude slunečno. Na víkend se zase ochladí a lidé by si měli připravit deštníky. Stejně jako na zbytek druhého prázdninového měsíce.

Studená oblačnost v průběhu dnešního dne přinese bouřky i přívalové srážky, zejména na Moravě a ve Slezsku, které mohou být doprovázeny nárazovým větrem. Teploty se budou dnes pohybovat mezi 24 až 28 stupni, na severozápadě od 17 do 24 stupňů Celsia. Zítra budou teploty vyrovnanější - mezi 22 až 26 stupni. Další studená fronta ovšem v pátek přinese ochlazení i během víkendu.

Tropy v srpnu už nepřijdou, Češi užijí spíše deštník

Druhý prázdninový měsíc by měl být celkově spíše oblačný s občasnými srážkami, tropické teploty už zřejmě nepřinese. Meteorologové ale nevylučují, že se rtuť teploměru na jeden nebo dva dny nad třicetistupňovou hranici dostane.

V období do 10. srpna by měl teploměr ukazovat 22 až 28 stupňů Celsia. V noci budou teploty klesat na 18 až 12 stupňů. Od 11. do 22. srpna bude přes den 21 až 27 stupňů, v noci od 16 do 10 stupňů Celsia. Poslední prázdninovou dekádu by se Češi měli připravit na 18 až 24, v noci 14 až 8 stupňů Celsia.