Kostelní ulice v Praze 7 je průjezdná, chodce chrání technika

Praha - Kostelní ulice v Praze 7 je opět průjezdná. Od počátku roku byla uzavřena kvůli celkové rekonstrukci. Opravy ale budou definitivně dokončeny až koncem srpna. Na křižovatce s ulicí Františka Křížka pomůže ochránit chodce nová technologie. Sdělil to mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš.

„S ohledem na další probíhající dopravní uzávěry v oblasti Letné bylo naším zájmem vrátit provoz do Kostelní co nejdříve, i když kompletní úpravy, zejména rekonstrukce chodníků, budou dokončeny až na konci srpna,“ řekl zástupce starosty Prahy 7 Josef Neuberg.

Křižovatku ulic Kostelní a Františka Křížka dělníci vyzdvihli na úroveň okolních chodníků, bezpečnost přecházejících lidí zvýší technologie, která v případě vstupu člověka na přechod rozbliká signální světla. Zároveň zvýrazní značku přechodu pro chodce. „Jedná se o první takto zabezpečený přechod v Praze 7. Pro realizovaná opatření jsme se rozhodli zejména z toho důvodu, že je přechod v hojné míře využíván dětmi ze dvou blízkých základních škol,“ uvedl Neuberg. 

Dále zde byly opraveny inženýrské sítě, dělníci vyměnili také povrch vozovky. Rekonstrukce navázala na opravy Štefánikova mostu. Investorem úprav je Technická správa komunikací hlavního města Prahy, rekonstrukci vodovodů a kanalizací realizovala Pražská vodohospodářská společnost.