Dálnici z Prostějova na Olomouc zablokovaly dvě hromadné nehody

Prostějov - Dvě hromadné dopravní nehody zablokovaly během dneška dálnici ve směru z Prostějova na Olomouc. První nehoda, při které se srazily dvě osobní auta a čtyři nákladní vozy, se stala dopoledne, druhou hromadnou nehodu šesti aut vyšetřovali policisté kolem jedné hodiny odpoledne. Při první nehodě se vážně zranil jeden řidič. Po více než třech hodinách byly všechny následky odstraněny, cesta je již zcela průjezdná. Řekl to operační důstojník dálničního oddělení Kocourovec.

Nehody, při kterých havarovalo několik aut, zaměstnávaly policisty i hasiče již od dopoledních hodin. Nejprve se zhruba v půl jedenácté ve směru z Prostějova na Olomouc v úseku asi 200 metrů na třech místech srazilo dohromady šest aut. Záchranáři odtud odvezli se středně těžkým poraněním čtyřicetiletého muže, které utrpěl mnohačetné zlomeniny.

Jen chvíli poté, co se podařilo následky těchto nehod odklidit, havarovalo dalších šest vozů zhruba o osm kilometrů dále. „Vše je již odstraněno, cesta je zcela průjezdná. Při druhé hromadné nehodě šlo pouze o pomačkané plochy,“ uvedl operační důstojník dálničního oddělení. Během nehod odkláněli policisté dopravu po staré silnici.