Masarykovo nádraží je po nehodě zcela zprovozněno

Praha - Masarykovo nádraží v Praze, kam byl omezen přístup kvůli spadlému podpěrnému sloupu v odbavovací hale, je od 04:00 opět plně v provozu. Jeden ze šesti železných sloupů, které podpírají historické trámoví nádražní dvorany, spadl ve čtvrtek kolem 17:30. Nikomu se nic nestalo, odbavovací halu a část nástupišť však bylo nutno uzavřít a cestující si kupovali jízdenky až ve vlaku.

„Na nádraží jsme přivolali statika, zástupce dodavatelské firmy a hasiče, aby se dohodli, jakým způsobem je třeba halu zabezpečit. Statik navrhl řešení a firma okamžitě začala s opravou,“ řekl mluvčí Českých drah Ondřej Kubala. Podle něj bylo prioritou, aby bylo nádraží přístupné ještě před ranní dopravní špičkou.

Železné sloupy podpírají historické trámoví dvorany budovy z roku 1845 kvůli jejímu zchátralému stavu, uvolněný sloup dopadl do míst, kde se běžně pohybují cestující. Ve čtvrtek kolem 20:00 byl sloup vrácen na místo, jelikož však meteorologové očekávali v noci bouřky a silný vítr, zůstala hala pro jistotu uzavřena.