Kriminalisté dopadli gang zlodějů aut

Praha - Pražští policisté tento týden zadrželi a obvinili desetičlennou skupinu lidí, která podle nich v minulých měsících na území Prahy a okolí kradla auta. Obvinění mají podle policie na svědomí nejméně 71 krádeží aut, škodu policisté vyčíslili téměř na 10 milionů korun. Ke krádežím se nikdo ze zadržených nepřiznal.

Obvinění muži se zaměřovali na dodávky. Ukradli z nich náklad a auta pak dodávali odběratelům, kteří je rozřezávali a dále prodávali. Všichni zadržení mají podle policistů kriminální minulost, jeden z nich je bývalý pražský strážník. Peníze z loupeží používali hlavně na nákup drog. 

Policisté činnost skupiny sledovali asi tři měsíce, všech deset podezřelých zadrželi v noci z úterý na středu. Zásahu se účastnilo na 340 policistů z Prahy, Plzně a Hradce Králové. „Tyto osoby byly bez trvalého bydliště na území hlavního města Prahy a bylo nutné zmapovat jejich pohyb,“ popsal vedoucí 4. oddělení krádeže motorových vozidel Policie Praha Aleš Haisl.  

Skupině zlodějů hrozí pět až osm let vězení.

Letos se během prvního pololetí v Praze ztratilo 3 296 aut. Policisté dopadli 159 zlodějů. V porovnání se stejným obdobím za posladní dva roky se počet ukradených vozidel snižuje.

Vydáno pod