Doprava v Lipníku nad Bečvou se na měsíce zásadně změní

Lipník nad Bečvu (Přerovsko) - Na výrazné změny v dopravě si budou muset zvyknout od středy řidiči, kteří projíždějí Lipníkem nad Bečvou na Přerovsku. Kvůli dvěma stavbám bude dosavadní jednosměrný provoz na okruhu kolem historického centra Lipníku převeden na provoz obousměrný. Změna potrvá až do konce listopadu, řekla mluvčí lipnické radnice Magdalena Gladišová. Město se obává většího počtu dopravních nehod.

„Důvodem k této razantní změně dopravní situace je výstavba okružní křižovatky a silnice v ulici Osecká kvůli stavbě prodejny Lidl v lokalitě bývalé tiskárny. Tato výstavba bude mít tři etapy, přičemž aktuální dopravní značení se bude v souvislosti s tím měnit. Je tedy bezpodmínečně nutné sledovat dopravní značení,“ upozornila mluvčí. Podotkla, že všechny vjezdy na okruh budou označeny velkými informačními tabulemi.

Vzhledem k tomu, že je okruh kolem města dosud jednosměrný, očekávají zástupci radnice větší množství kolizních situací. „Změna dopravní situace bude výrazně vyznačena, přesto je známo, že mnoho řidičů jezdí po paměti,“ dodala mluvčí.

Na odlišný provoz si budou muset kvůli změnám zvyknout také chodci v ulicích Osecká, Piaristická, Komenského sady, Hranická, Novosady a Neffova. Zástupci města nabádají řidiče i chodce ke zvýšené opatrnosti.

Vydáno pod