Lanový most na Jižní spojce je neprůjezdný pro nákladní auta

Praha - Nákladní automobily nad šest tun nesmí vjíždět na Lanový most u Mitasky na Jižní spojce. Při opravě mostu zjistili pracovníci Technické správy komunikací (TSK) mírný pokles konstrukce. Most provizorně zajistili a zavedli dopravní omezení. Zřícení mostu nehrozí, uvedl mluvčí TSK Tomáš Mrázek.

„Okamžitě po zjištění závady jsme provedli fixaci poškozené konstrukce a zajistili ji před možným pohybem,“ uvedl Mrázek. Kvůli opravám vlaky Českých drah pod mostem projíždějí maximální rychlostí 30 kilometrů v hodině. Na stejnou rychlost je omezen i automobilový provoz ve směru na Prahu 9. Preventivně byla uzavřena slepá Dolinská ulice. Opravy podle odhadů TSK potrvají zhruba měsíc.

Objížďka pro nákladní dopravu vede přes Švehlovu ulici a Průmyslový polokruh. V celém úseku Švehlovy a Průmyslové po Štěrboholskou radiálu je zákaz jízdy automobilů nad šest tun v levém jízdním pruhu. Ve Švehlově ulici po Hostivařské náměstí jezdí autobusy městské hromadné dopravy po tramvajové trati. Světelné semafory v oblasti byly přeprogramovány, přednost mají automobily jedoucí po objížďce. 

Nákladní dopravu z Jižní spojky odklánějí hlídky městské a státní policie.

Vydáno pod