Policie se opět zajímá o činy Jiřího Čunka

Praha – Jiří Čunek se opět dostal do středu pozornosti policejních vyšetřovatelů. Důvod je stejný, kvůli kterému se policie o vicepremiéra již zajímala – prodej obecních bytů ve Vsetíně. Tentokrát se již strážci zákona nezabývají tím, zda Čunek přijal úplatek, ale obviněním, že jako vsetínský starosta prodal nadpoloviční podíl ve společnosti Vsetínské byty za podhodnocenou cenu.

Trestní oznámení na Jiřího Čunka podal správce Centrálního registru dlužníků Jiří Jehlička. O podhodnoceném prodeji byla zmínka ve spisu státního zástupce Arifa Salichova, který se zabýval obviněním Čunka z korupce a který případ odložil.

„Doktor Salichov se na jednu stranu zabýval úplatkářstvím, rozhodl, že pan Čunek neprovedl úplatek, ale na druhou stranu v usnesení zmínil, že pan Čunek prodal pod cenou akcie Vsetínských bytů,“ uvedl Jehlička.

Jiří Čunek připouští, že se prodej městských akcií pod cenou opravdu uskutečnil. Nadpoloviční podíl ve Vsetínských bytech získala společnost H&B Real, jejíž ředitel byl společně s Čunkem viněn z korupce. Podle Čunka šlo o to, aby byty nakonec dostali nájemníci za co nejnižší cenu. K podobnému závěru došli také detektivové z agentury Kroll, kteří ministra prověřovali.

V případě, že by policie, státní zástupce i soud zjistili, že Čunek spáchal trestný čin, hrozí vicepremiérovi trest vězení na pět měsíců až šest let.

Vydáno pod