Lidé vydávají stále více peněz za ochranu majetku

Praha – Se stále odvážnějšími zloději a jejich akcemi roste také počet zájemců o ochranu domů i bytů. Agentury zajišťující instalaci a správu bezpečnostních systémů si každý měsíc účtují stovky korun za ochranu bytů i statisíce za zabezpečení velkých sídel.

Zřejmě nejslibnějšími klienty jsou pro bezpečnostní agentury obyvatelé satelitních vesnic u velkých měst. Ty jsou stále častějším cílem vloupání. Vzhledem k tomu, že v nich žije populace, která má více peněz a byty stále nebývají dobře zabezpečené, je tam co ukrást, zdůvodňují agentury, proč to tam táhne zloděje. Agentury si přitom za ochranu středně velkého rodinného domu účtují asi tisíc korun měsíčně.

Úroveň ochrany majetku se vyvíjí spolu s technologiemi. V současnosti je možné zloděje během vloupání vyfotit a zároveň tak zjistit, nejde-li o planý poplach a ve skutečnosti nepřišel na návštěvu roztržitý příbuzný.

Bezpečnostní agentury nabízejí ochranu lecčeho – nejenom domů nebo třeba výtahů, ale také automobilů či dětí. Za podobně komplexní ochranu si ale účtují podstatně víc než je tomu u stokorun za byt či tisíce za domek.