Výpadovku na Prahu v Liberci blokovala nehoda tří aut

Liberec - Rychlostní silnici R35 na Prahu zablokovala dnes ráno přímo v Liberci havárie tří automobilů. Zraněn byl jediný účastník střetu, silnice byla ve směru na Prahu zcela neprůjezdná. Provoz na frekventované silnici byl krátce po deváté hodině plně obnoven, uvedla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

Nehoda se stala kolem 6:10. Za výjezdem za benzinovou čerpací stanicí OMV havaroval na mokré vozovce mercedes s ukrajinskou posádkou. „Řidič z důvodu nepřiměřené rychlosti narazil do svodidel a skončil v levém jízdním pruhu,“ popsala nehodu Suchánková. K likvidaci nehody přijeli hasiči, do jejichž vozu potom naboural řidič fabie. „Hasičského vozu se lekl, dostal se do smyku, v něm se otočil a zadní částí svého vozu narazil do auta hasičů,“ dodala mluvčí.

Podobná nehoda není podle policie v těchto místech ničím výjimečným, nejčastěji tam auta havarují za deště. Přestože se po osmé hodině podařilo zprůjezdnit jeden jízdní pruh, na silnici, po které denně projede kolem 35 000 automobilů, se tvořily kolony. Zablokovaly i příjezdové komunikace přímo v krajském městě. Po otevření silnice se situace postupně uklidnila.

Vydáno pod