Pražský policista je podezřelý ze zneužití 13leté dívky

Praha - Inspekce ministerstva vnitra zadržela pět mužů zákona. Čtyři policisty z pražských Bohnic vyšetřovala kvůli korupci, pátého obvinila ze zneužívání třináctileté dívky. Inspekce odhalí každoročně na dvě stě policistů-hříšníků. Naposledy před 14 dny dva muže z dopravního inspektorátu Prahy 2. Obžalování jsou z pojistného podvodu za 4 miliony korun.

V pondělí zadržela Inspekce ministerstva vnitra pražského policistu, který si vyslechl obvinění ze zneužití třináctileté dívky. Zneužít ji měl letos v srpnu a zřejmě se nejednalo o jeho jediný skutek. Případ se stále vyšetřuje, muži hrozí až osm let vězení.

Dnes ráno - v rámci akce „Svokr“ - zadržela inspekce čtyři policisty z pražských Bohnic. Pokutovali řidiče, nevydávali jim ale pokutové bloky a peníze tak putovaly do jejich kapes.

Nejčastěšjí hřích mužů zákona - zneužívání pravomoci

Inspekce odhalila v loňském roce 238 policistů, kteří podle ní spáchali trestný čin. Oproti předchozímu roku stoupl jejich počet o 16 procent. Policisté podle inspekce nejčastěji zneužívali pravomoc veřejného činitele, dále se dopouštěli pojistných podvodů, trestných činů v dopravě, úplatkářství a ublížení na zdraví.

Vydáno pod