Patnáctiletý mladík zavinil v Plzni dopravní nehodu

Plzeň - Teprve patnáctiletý chlapec usedl o víkendu v Plzni za volant a způsobil dopravní nehodu tří osobních aut na jedné z největších plzeňských křižovatek. Při ní byli zraněni tři jeho spolujezdci a vznikla škoda přes 225 000 korun, informovala policejní mluvčí Michaela Altmannová.

„Nehoda se stala v sobotu krátce po 7:00 na křižovatce ulic Studentská a Karlovarská,“ uvedla. Patnáctiletý mladík jel ve voze Ford Focus Karlovarskou ulicí a při odbočování vpravo do Studentské ulice se dostal do protisměru, zřejmě jel příliš rychle. Tam narazil do protijedoucí Škody Fabie, kterou prudký náraz odhodil na obrubník, a poté do vozu Peugeot 307 jedoucího za Fabií.

„Při nehodě byli zraněni tři spolujezdci mladíka. Záchranka je převezla k ošetření. Hmotná škoda byla vyčíslena na více než 225 tisíc korun,“ dodala Altmannová. Nikdo z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu. Případem se zabývají kriminalisté, kteří ho kvalifikovali jako trestné činy řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a neoprávněné užívání cizí věci.

Vydáno pod