Motorista srazil dveřmi cyklistku, žena zraněním hlavy podlehla

Kroměříž - Policie zahájila trestní stíhání pětatřicetiletého muže z Kroměříže, kterého podezírá z ublížení na zdraví. Motorista v polovině srpna srazil dveřmi svého zaparkovaného vozu dvaasedmdesátiletou ženu, která auto zrovna míjela na kole. Cyklistka utrpěla těžké zranění hlavy, jemuž po převozu do nemocnice podlehla. Informovala o tom mluvčí kroměřížské policie Květoslava Malenovská.

Muž odpoledne 15. srpna řídil osobní vůz Kia Sportage, který odstavil v parkovacím pruhu při pravém okraji vozovky v Kojetínské ulici v Kroměříži. „Poté otevřel levé přední dveře vozidla, aniž by se před tím přesvědčil, zda nikoho neohrozí,“ uvedla Malenovská. Do otevřených dveří však narazila seniorka, která po střetu upadla na silnici. Pokud bude uznán vinným, hrozí motoristovi za ublížení na zdraví až pětileté vězení.

Podle Malenovské je žena letos už osmou obětí dopravních nehod na Kroměřížsku. Stejný počet přitom tamní policisté zaznamenali za celý rok 2006, loni však při nehodách v regionu zemřelo 16 osob. V celém Zlínském kraji v tomto roce na silnicích zahynulo 26 lidí. Po sedmi obětech registrují policisté na Vsetínsku a Zlínsku, Slovácko se čtyřmi mrtvými vychází z této statistiky nejlépe. Loni policie v kraji evidovala celkem 61 obětí dopravních nehod, v roce 2006 jich bylo 42.