Na Novojičínsku srazilo policejní auto divočáka

Nový Jičín - Dálnice D47, která byla otevřena před pár měsíci, se teď potýká s dalšími problémy. Nejprve se vozovka na dvou místech začala zvedat, teď kvůli chybějícím plotu skočil pod kola služebního  auta  policistů divočák. Stalo se to v noci z pondělka na úterý před klimkovický tunelem na úseku, který není oplocen a ani jinak proti zvěři zajištěn. Policisté vyvázli bez zranění.

Jednoletý kanec vážil asi 60 kilogramů. Starší kus mohl vážit až 80. Podle myslivce z Klimkovic Josefa Langera by v takovém případě mohla kolize dopadnout daleko hůř. „Představte si, jak auto ve stotřicetikilometrové rychlosti narazí do osmdesátikilového divočáka. Posádka vozu má jen malou šanci na přežití,“ řekl. Sám se diví tomu, že jde o první takovou nehodu od otevření dálnice loni v prosinci.

Ředitelství silnic a dálnic totiž podle myslivců zapomnělo postavit plot a na chybu upozorňovali už dlouho. Na dálnici by podle jejich názoru měl stát plot co nejdříve, protože by mohlo lehce dojít k mnohem tragičtější nehodě.

Ředitelství silnic s dálnic slibuje, že plot postaví do konce tohoto měsíce. Donedávna nebyl dán požadavek na oplocení této dálnice a tuto záležitost řešíme nyní po zprovoznění ve spolupráci s mysliveckým sdružením. Došlo k návrhu projektu, kde a jak by mělo být umístěno," sdělila mluvčí ředitelství silnic a dálnic Martina Vápeníková.

Policisté zaznamenali od zprovoznění nového dálničního úseku čtyři střety se zvěří. Celkově vyšetřovali policisté dálničního oddělení Ostrava do současné doby na celém dálničním úseku 21 dopravních nehod.