Za kokain v hodnotě 13 milionů půjde Bulhar na 12 let do vězení

Brno - Brněnský krajský soud dnes poslal Bulhara Ivelina Rancheva Ivanova za obchody s kokainem na 12 let do vězení. Po výkonu trestu bude navíc na deset let vyhoštěn z České republiky. Vysoký trest padl především proto, že Ranchev byl podle soudu členem mezinárodní organizované skupiny. Loni v srpnu si měl nechat poslat z Kostariky do Brna balíček se 4,4 kilogramy kokainu, jehož cenu lze odhadnout na 13 milionů korun. Ivanov tvrdí, že je nevinen. Spolu se stáním zástupcem si ponechal lhůtu na odvolání.

Podle soudu usvědčily muže záznamy telefonátů a svědci z řad policie, kteří ho několik dnů před zatčením sledovali. Balíček se čtyřmi kilogramy kokainu na cestě z Kostariky do Prahy odhalili a vyměnili. Bulhara pak zadrželi ve chvíli, kdy si zásilku na poště přebíral. Muž i přes tyto důkazy trval na tom, že je nevinný: „Nikdy by mě nenapadlo, že v balíčku mohou být drogy.“

Ranchev prý přes Českou republiku cestoval do Německa a v Brně se zastavil pouze proto, že ho přítel, kterého údajně znal pouze týden, požádal o pomoc s vyzvednutím onoho balíčku. Domníval se, že v balíčku budou doklady nebo nějaké písemné dokumenty. Soudce Daniel Plška ale označil obhajobu za zcela nevěrohodnou. Cizinec nebyl schopen říci soudu jedinou bližší informaci o příteli, jemuž měl balíček odevzdat. Rozporná byla také jeho další tvrzení.

Vydáno pod