Městská policie se chystá na zvýšený provoz na konci prázdnin

Praha - Konec prázdnin přináší starosti městským policistům. Slibují, že v rámci možností se bezpečností na silnicích bude zabývat maximální počet jejich příslušníků, kteří budou ve službě. Řekl to dnes náměstek ředitele městské policie Ludvík Klema. Na poslední srpnový víkend se chystá i státní policie, která připravuje řadu dopravně-bezpečnostních akcí. Chce tak předejít komplikacím spojeným s návratem mnoha rodičů a jejich dětí z prázdnin.

Podle Klemy budou strážníci hlídkovat především na důležitých příjezdových komunikacích a tam, kde jsou silnice opravovány. „Do služby nepovoláváme více strážníků než obvykle, jen se budou v rámci možností více věnovat dopravě,“ upřesnil. Doplnil, že městská policie bude mít k dispozici přibližně 300 policistů a asi 20 zařízení pro měření rychlosti aut. „V případě potřeby budou k řešení problémů vysílány především motohlídky, které jsou schopny dostat se na místo i přes dopravní problémy jednoznačně nejrychleji,“ upřesnil náměstek primátora Rudolf Blažek (ODS).

Strážníci nemají v plánu se zaměřit pouze na řidiče, ale také na chodce. Právě dospělí, kteří mají být vzorem pro děti, se chovají v silničním provozu velmi často neukázněně, uvedl Klema.

Na poslední prázdninový víkend se chystá i dopravní policie. Podle zástupce jejího ředitele Vladimíra Stupky chystá zvláštní opatření na poslední srpnový víkend. Policisté chtějí hlídat a usměrňovat řidiče především u výjezdů z měst.

Konec prázdnin s sebou obvykle přináší zvýšený počet dopravních nehod. V loňském roce se jich na konci srpna stalo 1190. O život při nich přišlo 15 lidí.

Vydáno pod