Moskevský autosalón očekává jeden a půl milionu návštěvníků

Moskva - Rusko se pomalu stává největším a nejrychleji rostoucím automobilovým trhem v Evropě.  Na hlad Rusů po nových vozech rychle odpovídají světové automobilky. Na prestižním autosalonu, který byl zahájen včera v Moskvě, už vystavují všechny přední značky. Přehlídka získala status kategorie A a začíná soupeřit s veletrhy v Ženevě, Frankfurtu nebo Detroitu.

Salón předvádí nejen skvělou mediální show, ale také 50 nových modelů, tedy dvakrát více, než bylo na stejném místě představeno před dvěma lety. Na ploše dvanácti tisíc metrů čtverečních vystavují své produkty z třiceti zemí světa.

Během minulého roku stoupl prodej aut v Rusku o 40 procent. „Ruský trh roste v současné době nejrychleji na světě. Počítá se s tím, že v letošním roce předežene Německo, což si samozřejmě žádná automobilka nechce nechat ujít,“ říká generální ředitel Volkswagenu pro Rusko Martin Jahn.

Autosalón odráží stále rostoucí poptávku Rusů po autech. Pořadatelé očekávají, že během jednoho týdne trváni salónu se přijde podívat jeden a půl milionu lidí. Narůstající poptávku po nových autech nebrzdí ani přetížené ruské silnice. Například v Moskvě je už teď třikrát víc aut, než je propustnost silnic.