Při nehodě se zranila těhotná řidička a její dcera

Lukov (Zlínsko) - Kolem osmé hodiny ráno zasahovali hasiči po dopravní nehodě mezi Lukovem a Kašavou, kde se srazilo osobní auto Renault s nákladním vozidlem Liaz. Podle svědků předjížděla řidička Renaultu nákladní soupravu v zatáčkovitém úseku silnice, informoval mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

„Při předjíždění se lekla protijedoucího vozu a snažila se rychle vrátit na svou stranu. Při řazení lehce narazila svým bokem do nárazníku liazky, což ji rozhodilo. Osobní auto havarovalo do příkopu a pole, kde se přes střechu převrátilo zpět na kola,“ uvedl Mitáček.

Zranění utrpěla devětatřicetiletá řidička ve vysokém stadiu těhotenství a její šestnáctiletá dcera. Po havárii se obě dostaly z vraku auta ven ještě před příjezdem záchranářů. Obě ženy byly následně předány do péče zdravotnické záchranné služby, která je po nutném prvotním ošetření převezla do nemocnice.

Hasiči zajistili osobní auto proti případnému požáru a dalšímu úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu záchranářů tam provoz řídila kyvadlově policie.