Zlatuška odmítl nařčení ODS z předání nahrávky Sehnala a Veselého policii

Praha - Senátor a brněnský radní Jiří Zlatuška odmítl tvrzení ODS, že předal policii čtyři roky starou zvukovou nahrávku, podle které měla brněnská stavební firma skrytě sponzorovat ODS. Zlatuška prý dostal nahrávku asi před 14 dny, a to už ji podle něj policie měla také, a případ začala prošetřovat. Senátor si myslí, že za zveřejněním záznamu můžou být neshody uvnitř ODS.

Nahrávka zaznamenává rozhovor šéfa stavební firmy Přemysla Veselého a senátora ODS Vlastimila Sehnala. Měli spolu mluvit o penězích, které prý Veselý dal předsedovi jihomoravské ODS Venclíkovi. Z hovoru prý vyplývá, že se mohlo jednat o provize za přidělení stavebních zakázek. Sehnal navíc podle nahrávky zřejmě naznačoval, že si Venclík peníze od podnikatele nechává a ODS je neodevzdává.

„Na té nahrávce považuji za nejpozoruhodnější to, že je tam bez použití jakékoli kódové mluvy popis institucionálního systému korupce evidentně masového rozsahu,“ řekl dnes Zlatuška. Senátor se pozastavil nad tím, že protikorupční policie dosud vůči aktérům nahrávky nezasáhla. Vedení Brna podle Zlatušky uvažuje o tom, že kvůli některým stavebním zakázkám nechá udělat externí audit.