Skateboardista si vychutnal německou dálnici ve 100 km/h

Berlín - Německá policie se zajímá o hazardního skateboardistu, který na svém prkně dokázal na jistém úseku dálnice poblíž Stuttgartu získat rychlost téměř 100 kilometrů za hodinu. Kamarádi jej přitom natáčeli a videozáběr umístili na internetovém portálu YouTube.

Nejprve se skateboardista nechal roztáhnout motocyklem do náležité rychlosti a na jednom značně svažitém úseku dálnice se pustil a jel samospádem. Přitom mu kolegové z motocyklu naměřili rychlost téměř 100 kilometrů za hodinu.

„Prověřujeme, zda nešlo o ohrožování bezpečnosti silničního provozu,“ uvedl policejní mluvčí Uli Stöckle. Upozornil však, že skateboardista měl profesionální kombinézu a přilbu a pokus se konal zřejmě v neděli po ránu, kdy bývá daná dálnice u Stuttgartu prakticky prázdná. Kromě tažné motorky pak další kamarádi svými auty zajišťovali bezpečnost jezdce.

Policejní mluvčí dodal, že se zřejmě tento „odvážný, velmi sportovní a profesionálně se chovající muž“ snažil pouze získat nějaké peníze medializací svého výkonu. Jeho smůlou ovšem bylo, že jel téměř stovkou v úseku, kde je povoleno pouze 80 kilometrů za hodinu.

Německá média se domnívají, že jde o profesionálního kaskadéra a mezinárodně známého skateboardistu, který se účastní mistrovství světa ve své kategorii.