Soud potvrdil tresty za zneužívání dětí ze sdružení Malý princ

Praha - Městský soud v Praze dnes poslal za pohlavní zneužívání nezletilých dětí především při akcích sdružení Malý princ Ondřeje Martinka na čtyři a půl roku do vězení. Davidu Leinovi soud udělil tříletý podmíněný trest na zkušební dobu pěti let. V odvolacím řízení tak potvrdil původní dubnový verdikt Obvodního soudu pro Prahu 3.

Podle soudu obžalovaní zneužili celkem 18 dětí, nejmladšímu z nich bylo v době činu šest let. Oba muži nesmí deset let pracovat s nezletilými a mladistvými, oba musí také absolvovat ambulantní sexuologickou léčbu. Podle znaleckých posudků oba trpí homosexuální pedofilií, u Martinka znalec nalezl i masochismus.

Lein podle obžaloby opakovaně pohlavně zneužil jednoho chlapce a pořizoval pornografické fotografie jiných. Před soudem obžalobu ze zneužívání odmítl, k fotografování se ale přiznal.

Martinek podle původního verdiktu od přelomu srpna a září 2004 do března 2005 pohlavně zneužíval tehdy devíti až desetiletého chlapce, který u něj v té době se souhlasem matky bydlel. Martinek podle obžaloby děti také zneužíval asi od léta 2005 do konce července 2006 na různých místech při akcích sdružení Malý princ. Organizoval pro děti hry, při kterých se údajně nechával mučit. Děti mu prý například podle jeho pokynů kapaly horký vosk po celém těle včetně přirození, přikládaly mu na tělo rozžhavené nůžky nebo mu zasouvaly do konečníku různé předměty.

Sdružení Malý princ se už dříve od obou mužů distancovalo. Proti dnešnímu rozsudku se nelze odvolat, možné je pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.