Řidič srazil na Zlínsku dva cyklisty, všichni byli opilí

Halenkovice (Zlínsko) - Šestadvacetiletý řidič ze Žlutavy na Zlínsku srazil ve středu večer na křižovatce v Halenkovicích dva cyklisty. Šofér podle policie nezvládl zatáčku a vjel do protisměru. Čtyřicetiletá žena ze Spytihněvi utrpěla těžké zranění, o dva roky starší cyklista byl zraněn lehce. Všichni účastníci nehody však měli pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, sdělila mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

„Rozhodně není obvyklé, aby všichni účastníci nehody byli pod vlivem alkoholu. Směrodatný pro nás však bude až rozbor krve,“ uvedla Bartíková. Dodala, že řidič auta nadýchal 2,99 promile a je podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a z těžké újmy na zdraví, za což mu hrozí až pětileté vězení. Osobní auto Ford Escort policisté zajistili a nechali odtáhnout, dopravní nehodu nadále vyšetřují.

V tomto roce se na Zlínsku dosud stalo 1075 dopravních nehod. Zemřelo při nich sedm osob, 52 lidí bylo těžce zraněno. U 74 viníků havárií zjistili policisté požití alkoholu před jízdou. Cyklisté byli účastníky dopravních nehod v sedmdesáti případech, dva přitom utrpěli smrtelné zranění.

Vydáno pod