Majitelka otrávených psů ze Štarnova přišla dnes o zbylá zvířata

Štarnov (Olomoucko) - Majitelka téměř třech desítek otrávených psů ze Štarnova na Olomoucku, jejichž těla nalezli policisté na konci srpna v nedalekých Bohuňovicích, přišla dnes i o zbylá zvířata. Přes 40 psů jí odebrali odborníci pod dohledem policie. Další dvě desítky již skončily v tamním útulku, pro některé psy si už přišli i první zájemci. Žena, která chovala ještě na konci srpna asi stovku zvířat, přihlížela odebrání zbylých psů v klidu. Případ stále vyšetřuje policie.

O odebrání psů, které Zdeňka Grohmanová chovala v nevyhovujících podmínkách ve svém rodinném domě na okraji obce, rozhodli na návrh veterinářů úředníci šternberské radnice. „Psi dostali žrádlo se zklidňujícími prostředky a po přivezení klecí je naložíme a odvezeme do útulků,“ řekl vedoucí odboru životního prostředí šternberské radnice Miroslav Kluka.

„Psy si převzali pracovníci útulku v Olomouci a v Čechách pod Kosířem. Dalších 11 psů a šest štěňat bylo umístěno do štarnovského útulku. Pár psů si mezitím odebrali další zájemci,“ doplnil Kluka.

Těla 27 mrtvých psů nalezli policisté na konci srpna v křoví u polní cesty za místním rybníkem Husinec. Veterináři po pitvě zvířat potvrdili, že psi byli otráveni. Při vyšetřování vyšlo najevo, že majitelkou psů byla Zdeňka Grohmanová, která desítky dalších chová v malém domku na okraji Štarnova. Žena tvrdí, že jí otrávené granule přinesl místostarosta obce ještě s jedním mužem, kteří těla zvířat poté odvezli. Místostarosta to však popřel.