Střelec ze severu Čech by mohl být i vrahem podnikatele

Ústí nad Labem - Roman Postl, který čelí obvinění z dvojnásobné vraždy v Chomutově a zřejmě zastřelil i čerpadláře v Ústí nad Labem, možná zabil i podnikatele z Teplicka. Spolumajitel strojírenské firmy DSK je pohřešován od začátku týdne.

„V současné době se severočeská kriminální policie skutečně zabývá tím, že muž, který je obviněn z několikanásobné vraždy, mohl spáchat vraždu také na zmizelém podnikateli z Teplicka,“ uvedla policejní mluvčí Jarmila Hrubešová. Další informace k případu odmítají kriminalisté sdělit.

Roman Postl podle policie vykradl v úterý večer čerpací stanici v ústecké čtvrti Předlice a přitom zastřelil dvacetiletého čerpadláře. O den později pak v Chomutově nejdřív zastřelil dvacetiletého Vietnamce, který pracoval v herně. Při přestřelce pak zastřelil i zasahujícího policistu. Sám skončil s několika střelnými ranami v nemocnici, jeho stav je vážný.

Roman Postl byl za vřadu odsouzen už před deseti lety, tehdy zastřelil člověka na Teplicku. V případě uznání viny mu hrozí výjimečný trest.