Ve Vráži u Písku se srazily dva vlaky, na místě tři zranění

Vráž (Písecko) - Na nádraží ve Vráži u Písku narazil dnes dopoledne osobní vlak od Prahy do prázdného motorového vozu. Tři cestující z jedoucího vlaku se při srážce zranili a záchranáři je odvezli do nemocnice, informovala jihočeská policejní mluvčí Anna Drdová. Nehoda se stala asi v desetikilometrové rychlosti a došlo k ní krátce po deváté hodině. Vlak jel na trase z Březnice do Protivína.

„Strojvedoucí věděl, že pojede na obsazenou trať. Do stanice vjížděl rychlostí 35 kilometrů v hodině, a i přesto, že použil pískování, tak se mu nepodařilo dobrzdit,“ řekl Jan Kučera z Drážní inspekce. Osobní vlak ze středočeské Březnice vyjížděl v 8:16 a ve Vráži u Písku měl stavět v 8:48. Zřejmě měl zpoždění, protože nehoda se stala okolo deváté hodiny. 

Policejní mluvčí uvedla, že na trati je výluka. Jan Kučera z Drážní inspekce upřesnil, že výluka na trati mezi Pískem a stanicí Vráž u Písku začala dnes. Vlaky zde proto končí a cestující přesedají do náhradních autobusů. K nehodě vyjeli i drážní hasiči.

Podobná nehoda se stala letos 19. května. Lokomotiva společnosti ČD Cargo narazila v Moravanech na Pardubicku do osobního vlaku. V lokomotivě zahynul strojvedoucí. V osobním vlaku cestovalo 12 lidí, 3 z nich byli lehce zraněni. Nejtragičtější letošní nehodou je náraz vlaku EuroCity ve Studénce na Novojičínsku do spadlého mostu. Srážka si vyžádala sedm mrtvých a sedm desítek zraněných.